schools in economicsTaloustiede on suosittu opinala monestakin syystä. Se tarjoaa hyvät mahdollisuudet erikoistumiseen ja tien tuhansiin eri ammatteihin. Ekonomit löytävät työtä helposti, ja tienaavat hyvin. Moni heistä päätyy johto- ja asiantuntijatehtäviin, ja uran luominen ekonomina on mielenkiintoista ja monipuolista. Kunnianhimoinen ekonomi voi löytää tiensä suurten yritysten johtotehtäviin tai politiikkaan.

Taloustiedettä voi opiskella sekä Suomessa että ulkomailla. Kun kielitaitoa riittää ja tavoitteet ovat korkealla, kannattaa valikoimaan tutustua monipuolisesti. Vaikka ulkomailla opiskelu voi olla kallista, ekonomin palkalla opinnot on helppo maksaa takaisin. Suomalaisen taloustieteen tasoa on kritisoitu viime vuosina, sillä Suomessa tehtyä tutkimusta siteerataan harvemmin kuin kansainvälistä tutkimusta yleisesti ottaen. Lisäksi esimerkiksi monissa tunnetuissa yliopistoissa voi osallistua kursseille, joilla luennoi maailmankuuluja ekonomeja. Tämän vuoksi moni päättää hakea ulkomaille vähintään vaihto-opiskelemaan, jos ei suorittamaan kokonaista tutkintoa.

Maailman parhaita taloustieteen tutkintoja tarjoavat yliopistot ovat Yhdysvalloissa ja Englannissa. Yhdysvalloissa kannattaa suunnata maan länsiosiin, mistä löytyvät Harvard, Yale, MIT, Columbia, Princeton, Pennsylvania, Michiganin Ann Harbor, New York, ja tietenkin kuulu Chicagon yliopiston School of Economics. Myös Kalifornian Berkeleyssä, UCLA:ssa ja Stanfordissa saa huipputasoista opetusta taloustieteessä. Englantilaisista laitoksista maailman huippuihin yltää moni, kuten London School of Economics, sekä Oxfordin ja Cambridgen yliopistot.

Pohjoisamerikkalaiset, australialaiset ja brittiläiset yliopistot ovat hyviä vaihtoehtoja, koska niissä pärjää englannilla. Myös Hong Kongissa ja Singaporessa voi opiskella taloustiedettä korkeatasoisissa oppilaitoksissa englanniksi. Esimerkiksi National University of Singapore sekä The Hong Kong university of Science and Technology ovat erinomaisia vaihtoehtoja seikkailunhaluiselle opiskelijalle. Jos kuitenkin osaa muita kieliä, voi suunnata esimerkiksi Italian Università Commerciale Luigi Bocconiin, Espanjan Universitat Pompeu Fabraan tai Tukholman Stockholm School of Economicsiin.

Suomesta Aalto-yliopisto on päässyt kansainvälisillekin listoille. Lisäksi Suomessa opiskelevilla on erinomaiset mahdollisuudet vaihto-ohjelmiin sekä Euroopassa että sen ulkopuolella. Vaihto-opiskelijat voivat myös päästä helpommalla ulkomaisissa yliopistoissa: usein esimerkiksi majoitus on helpompi löytää eikä lukuvuosimaksua välttämättä tarvitse maksaa kokonaisuudessaan. Euroopan sisällä voi saada Erasmus-tukea vaihto-opiskeluun. Kannattaa tutustua oman oppilaitoksen vaihto-opiskelumahdollisuuksiin. Myös erilaisiin kansainvälisiin tapahtumiin ja kokoontumisiin kannattaa ottaa osaa.